Ubuntu -telefonliv, får slutligen ett släppdatum

Ubuntu har strävat svårt att etablera sig som en väsentlig smartphonespelare länge nu, och slutligen har dess telefon OS upptäckt en gadget som den kan försäkringsanspråk. Gå in i – Aquarius E4.5 Ubuntu Edition, kommer in från ett spanskt företag som heter BQ. Mycket mer detaljer kan upptäckas efter pausen.

Ubuntus telefonoptimerade operativsystem var allt populärt när det var mycket avslöjat och rullades ut för några Nexus -enheter, men all den hype bara fizzade ut med tiden, vilket är olyckligt eftersom verksamheten visade enorm prospektiv med sin gestbaserade navigering och kontroller.

Vattumannen är faktiskt en Android som kör gadget från BQ, som tillverkar surfplattor och e-läsare baserat på Googles mobiloperativsystem. BQ har emellertid valt att förbättra sin befintliga Aquarius -smartphone för att driva Ubuntu, som producenten planerar att sälja på den europeiska marknaden från och med nästa vecka. Telefonen är ingen show Stealer med sina måttliga specifikationer som också visar på dess måttliga kostnader. På cirka $ 190 kommer telefonen att drivas av ett 1,3 GHz fyrkärnigt MediaTek-chip och sportar en 4,5-tums QHD-skärm. Lagring tillhandahålls vid 8 GB med möjligheten att lägga till lagring via ett microSD -kort. Telefonen kommer att stödja dubbla SIM -kort men om du söker efter LTE -anslutning skulle du vilja titta någon annanstans. Otroligt nog ger telefonen en 5MP framåtvänd kamera, som också finns i Android-varianten.

Telefonen kommer att säljas nästa vecka, som vi diskuterade tidigare, och ännu fler tillkännagivanden kommer att göras på Twitter via @ubuntu och @BQreaders. Visst kommer telefonen inte att bli en Android eller iOS -beater, men Aquarius E4.5 Ubuntu -utgåvan har hela gränssnittet markeringarna av en viss vinnare, men allt i rätt tid. Canonical har sagt “Vi kommer inte ut med ännu en iOS- eller Android -klon.”

Det finns en stor möjlighet att telefonens allra första konsumenter skulle vara de som redan är bekanta med Ubuntu OS för smartphones, men den högsta framgången kommer att ligga med appstödet och förekomsten av ett eventuellt ekosystem förhoppningsvis.

Du kan följa oss på Twitter, lägga till oss i din cirkel på Google+ eller gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om alla de senaste från Microsoft, Google, Apple och webben.

Back to top