Android Malware har ökat med 64% med tanke på att Q1 2012, SMS-baserade trojaner på väg upp [rapport]

av alla moderna smarttelefonoperativsystem, Android är särskilt känd för att vara mycket mer riktad av skadlig programvara. Det är egentligen inte en överraskning med tanke på att det är en mycket mer öppen plattform där skadliga appar kan ta sig till din smartphone inte bara genom att installera saker från inofficiella källor, utan också från Google Play Store*.

Nu har en ny rapport framkommit som förstärker samma sak som vi har hört under de senaste månaderna: Android och mobil skadlig programvara i allmänhet ökar. Kolla in det efter hoppet.

Nyheterna kommer F-Secure-en cybersäkerhetsrelaterad webbplats-i form av en rapport där de går över hela fiaskot i detalj.

Med titeln F-Secure Mobile Danger-rapporten går det över hela den mobila skadliga skadan för Q2 2012. Enligt rapporten där de fick över 5 000 stycken skadlig Android-programvara såg Android Malware en ökning med 64% under Q1 2012. Detta rankas Android som den högsta riktade mobilplattformen idag, med Symbian OS -drivna enheter på andra.

F-Secure Notes SMS-baserad skadlig programvara ser särskilt snabb tillväxt på grund av de ökade vinsterna som är resultatet av den. Rapporten nämner också den första Drive-By-attacken på Android i form av en webbplats som automatiskt skulle ladda ner en skadlig applikation på din enhet och övertyga dig om att installera den.

Men det finns goda nyheter att höra: enorma majoritet av Android-skadlig programvara finns på tredjeparts applikationsdistributionsmarknader. Vad detta indikerar är om du håller dig till Google Play och ser till att du inte laddar ner appar från inofficiella, opålitliga källor som fildelningswebbplatser, så kommer du att göra det helt bra. Som en extra försiktighetsåtgärd kan du installera en bra realtid anti-malware-programvara som Lookout och inaktivera okända källor från inställningar> Säkerhet på Android 4.1 Jelly Bean / 4.0 ICS eller inställningar> Applikationer på Android 2.3 Gingerbröd eller lägre.

Kom ihåg: Du är både det bästa och värsta skyddet mot malware för din smartphone. Var klok där du får dina appar och du har inget att oroa dig för.

Du kanske också vill kolla in:

Behöver du verkligen en antivirus-/säkerhetsapp på din Android -enhet?

*Symantec avslöjade nyligen dropdialer -skadlig programvara på Google Play som skulle skicka ut textmeddelanden till premiumnummer. Det har övervägt att sedan tagits bort.

Du kan följa oss på Twitter, lägga till oss i din cirkel på Google+ eller gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om all ström från Microsoft, Google, Apple och webben.

Back to top