Fördelar såväl som nackdelar med Android Lollipop

Google avslöjade T: s nya operativsystem – Android 5.0, Lollipop senare förra året. Det föredrogs en hel del av Android -fanboys/fangirls eftersom sanningen att det var ett “nytt” Android -användargränssnitt. säker på att det var. Det var mycket bättre än någonsin. Men för att få något kräver du att förlora något. Android Lollipop, som alla typer av andra operativsystem inkluderar dess egna buffs och debuffs som vi kommer att titta ner nedan. Så låt oss börja!

Fördelar

‘Material’ UI – förbättrar utseendet på varje app i Android 5.0, Lollipop. Det är i allmänhet bara en ny “funktion” att låta individerna se “vart saker går” eller “vart saker kommer ifrån”. Det är i hemskärmen, låsskärmen, applådan, överallt. Förutom att det är fantastiskt, känns det mycket mer flytande och professionellt. Varje knapptryckning, animation UI har sin egen känsla i den nya Android 5.0, Lollipop.

Enkel att få tillgång till – låter dig få tillgång till dina meddelanden bara en neddrag från toppen. Du kan säga, vad är så nytt med det, Android har gjort det tidigare, iOS, liksom Microsoft har gjort det också, så vad är det enorma, eller hur? Fel! Som anges ovan består meddelandestången på samma sätt av material UI, så det känns mycket mer flytande att beröra samt fem en expertupplevelse. Du kan också se alla dina meddelanden i din låsskärm också. Meddelandefältet låter dig få tillgång till massor av funktioner som ljusstyrka, ändra WiFi på/av såväl som så vidare.

Förbättrat batteri – Android Lollipop har massor av uppenbara förändringar, främst användargränssnittet. Du kanske tror om användargränssnittet är så vackert, animationerna så kraftfulla, liksom varje knapptryckning så “visningsbar” det kostar så mycket batteri, eller hur? Tja, överraskning överraskning, Google har avslöjat ‘Project Volta’ i Android Lollipop, som utan tvekan indikerar att spara batteri. Vi har sett “Project Butter” också, men den här gången tog Google det till en helt ny nivå. Det indikerar att du nu kan använda din telefon när du reser med kravet på att oroa dig!

Fantastisk prestanda- Android Lollipop stöder nu 64-bitars arkitektur. Det framtida beviset på att det kommer att kunna hålla mycket mer ram. Således kommer Android Lollipop inte att ha någon fördröjning såväl som att göra dina uppgifter på bara en lycka. ‘Android Runtime’ eller ‘Art’ är något nytt här. Android använde tidigare ‘Dalvik’ som är ansvarig för tredjeparts-apparna, samt nu ändrat till konst. Konst gör bearbetningen av saker mycket snabbare.

Tillräckligt prata om dess fördelar, låt oss ta en titt på dess nackdelar nu …

Nackdelar

Materialstil förenklad – även om många människor, inklusive mig som det nya materialgränssnittet, känner jag att det tar massor av område för ingenting. Android var tänkt att ha massor av val på skärmen, inte begravda under menyer. Android Lollipop gjorde det bara! Alla fördelaktiga val har nu begravts i en meny. Förutom de enorma banners på de materialappar som tar mycket utrymme, kan inte mycket information nu sås på en enda sida.

Face Unlock – Android Lollipop fortsätter mönstret för att låsa upp när du kontrollerar din telefon. Android Lollipop anger att medan du inspekterar dina meddelanden på din låsskärm, kommer det att bearbeta i bakgrunden för att låsa upp telefonen, men återigen gör det inte så bra. iOS har fingerigenkänningsstilen, som fungerar varje gång, men affären med erkännande gör det inte, så nästa gång du öppnar upp din telefon kräver du att göra all-sorts av ansikten.

Programvaruhemligheter – Ah! Äntligen! Varför satte Google “mjuka” hemligheter istället för faktiska fjäder-beröringsknappar? Jag förstår att det är ett mönster av Nexus-linjen, men återigen tar ramen så mycket utrymme, liksom vi återigen måste lämna 1-tums området för knapparna på skärmen?! Allvarligt?

Så ni kanske har observerat att Android Lollipop har mycket mer anmärkningsvärda funktioner än någonsin, men det innehåller vissa nackdelar. Så välj klokt, ska du stanna hos Kitkat eller byta till den nya klubban! Låt oss förstå i kommentarerna nedan!

Läs nästa
Skriv ner anteckningar på materialt stil med materiella anteckningar

Back to top