Android Q fixar förmodligen inte dessa Android -problem

Android har kommit en lång, lång, mycket lång väg eftersom dess start som papperskorgen kan alternativ till iOS. Och jag säger att skräp kan som ett stort Android -fan. De allra första byggnaderna av operativsystemet som släpptes för allmänheten gav Android en bild som fortfarande håller sig med den mycket mer eller mindre. Den bilden är verkligen falsk eftersom Android idag inte bara är lika bra som iOS utan mycket bättre. I år kommer Android att ha slutfört tio år i det offentliga rummet när Android Q släpps. Men det finns några Android -problem som förmodligen inte kommer att fixas.

Ja, det är ett exceptionellt operativsystem jämfört med iOS och jag känner till ett uttalande som detta kan kränka människor. Men iOS är ett operativsystem som inte ens har ett ordentligt filsystem. Det fungerar för vissa människor eftersom de bara vill använda Instagram på sina telefoner säkert. Men oavsett om det fungerar för dig eller inte är subjektivt.

Funktion efter funktion är iOS långt bakom och är i själva verket den enda anledningen till att iPads inte kan vara bärbara datorbyten trots hårdvaran de packar. Men det finns några saker som Android verkligen kan lära av iOS. Naturligtvis är Android långt ifrån idealisk och det är på grund av dessa tre problem som diskuteras nedan.

Dessa Android -problem har funnits i evigheter och Google har inte kunnat fixa dem. Faktum är att Google själv faktiskt är ett av problemen.

Integritet

Sekretess är en av de viktigaste frågorna Android i dag och inte bara på Android. Men din Android -enhet är i huvudsak ett fönster in i ditt liv för Google. Hur ofta du använder din telefon, vart du åker, hur ofta du går, vart du ser fram emot att gå, din familj, dina vänner, Google vet så mycket. Google har trängt in i våra liv bortom våra smartphones men det är åtminstone enklare att hålla företaget borta från ditt liv om du använder en annan plattform.

Android Q löser inte Android -problem med integritet

Skydda din integritet
5 sekretessfokuserade alternativ till populära Android-appar

Du kan välja att inte använda Chrome på Windows, eller iOS, du kan välja att inte använda Google -sökning, etc. På Android kan du inte välja att inte dela platsdata med Google, särskilt om du vill använda kartor. Även om du använder en annan karttjänst, behöver du fortfarande plats på ANDROID -inställningar och sedan vet Google din plats. Det spårar inte bara det med Google Maps utan alla de andra apparna som Google Search -appen, YouTube, Chrome, etc. Det är praktiskt taget omöjligt att undvika det om du inte stänger av plats helt. Vid den tidpunkten förlorar du en viktig funktion i din smartphone. Android Q hjälper förmodligen inte i det avseendet.

… och beroende av Google
Detta leder faktiskt till ett annat problem som är nytt för Android. Det är beroendet av Google Services. Under åren, i köp för att ta mycket mer kontroll över operativsystemet och ha befogenhet att diktera användarvillkor för andra OEM -tillverkare, har Google gjort Android mycket mer och mycket mer av en Google -produkt. Vid denna tidpunkt, om de omdirigerar det som Google OS skulle det vara mycket mer meningsfullt.

Utan Google -tjänster är Android kram. Till och med push -aviseringar fungerar inte utan Google -tjänster. På samma sätt, istället för att förbättra Android -appar som The Dialer, Camera, etc. Google har nu börjat leverera sina egna appar på sina pixel -telefoner.

Android utan Google
Microg Låt oss använda Android utan Google

Detta innebär att Android -appar är lika bra som döda som tvingar OEM -tillverkare och anpassade ROM -utvecklare att antingen bygga sina egna appar eller använda Googles. Och än en gång vet Google sedan vem du kallar, text osv. Inte för att det inte redan är, särskilt om du använder molnbackup. Med Android Q verkar Google vidta åtgärder för att ge användare mycket mer kontroll över sin integritet från tredjepartsappar. Men det är Google som användare verkligen behöver bättre integritetskontroller för. Till exempel en enda växel i Google -avsnittet på inställningssidan som stänger av plats för alla Googles appar och tjänster. Det händer verkligen inte när som helst snart, inte i Android Q åtminstone.

Dike google!
Bli av med Google -appar och tjänster på Android

Bloatware

Bloatware har varit ett problem någonsin eftersom starten av Android. Eftersom Android är öppet har Google inte mycket kontroll över slutanvändarupplevelsen, varför den har försökt att återta Android genom sina tjänster. Men bloatware är ett problem som inte riktigt är relaterat till dess öppna källkod. Vi ser detta även på Windows-datorer där OEM: er kommer att installera några extra verktyg för att “hjälpa” en användare eller skilja sina enheter från resten. Bloatware har aldrig gjort upplevelsen bättre då och den gör det inte på Android.

Android Q kommer inte att lösa Android -problem med bloatware
Även om vissa OEM -tillverkare verkligen har försökt minska bloatware på sina enheter, har andra stigit som bara har lagt till mycket mer uppblåsning än någonsin. Producenter som Xiaomi, Huawei, etc. bygger inte bara en tung hud ovanpå Android utan erbjuder också skitappar. Till exempel har Huawei en spegelapp installerad som bara öppnar den främre kameran, sånull

Back to top