CES 2013: Vad hände i Vegas!

CES 2013 4 Days -evenemanget är äntligen över, vilket ger oss en underbar glimt av den kommande tekniken inom konsumentelektronik. Medan HDTV: erna med 4K -upplösning stal bort mycket av rampljuset, finns det fortfarande många saker som vi såg hända i världen av mobiltelefoner. Händelsen krossade många rykten och gav upphov till några. Medan vi inte kunde se saker som vi förväntade oss, avsåg ett antal oväntade överraskningar till ytan. De fyra dagarna var fulla av avslöjanden och olika tillverkare visade vad de hade gömt sig i månader. Låt oss titta på några stora mobiltekniska trender som kommer att bestämma kursen vi ser använder våra smartphones.

Samsungs YOUM Display Prototype:

Det fanns rykten om att Samsung kommer att visa upp Galaxy S4 med flexibel display på CES 2013, men det hände inte. Det Sydkorea-baserade företaget valde dock att demonstrera sin nya teknik. Samsung tog med sig en prototypenhet som packade sin YOUM -flexibla OLED -skärm på den populära teknikmässan. Samsungs OLED -flexibla skärm börjar växa upp och börjar bli en pekpanel som kan användas för mobila terminaler. YOUM -prototypsmarttelefonen som presenteras på CES 2013 har ett styvt kroppsfodral precis som alla andra smarttelefoner, men den har en skärm som är böjd över en av kanterna i köp för att demonstrera flexibiliteten i OLED -panelen.

Folket på The Verge och CNET fick till och med sina händer på Samsungs YOUM -prototyp och dess OLED -flexibla skärm, som anses mäta cirka 5 tum diagonalt, samtidigt som de har 720p visningsupplösning. Testmodellen kördes på en grundläggande version av ett okänt operativsystem med Touchwiz UI på toppen av den. Det är en mycket intressant teknik som låter dig se dig aviseringar och annan information på sidopanelen.

Yotaphone Dual-Screen Phone:

En annan ögonfångare av CES 2013 var Yotaphone Dual-Screen Android-telefonen. Denna 4,3-tums HD-telefon sportar en 4,3-tums E-bläckskärm på baksidan som kommer att spegla framsidan, dela kartor, spara batteri, visa dig vädret och så mycket mer. Vad du gör på en skärm visas också på baksidan, medan skärmen på baksidan går av. Skärmen stöder också flera uppgifter, det vill säga att du kan utföra olika uppgifter samtidigt.

Sony Xperia Z:

Sony Xperia Z kanske bara visar sig vara stjärnan i CES 2013. Bland alla 4K, OLED, 86-tums, smart plattform, Wi-Fi, NFC, 3D, App-Hungy AV-monster som vanligtvis svänger rampljuset, det Verkar vara det här, ja, inte så ödmjuk telefon som är stulen i observatörernas hjärtan runt om i världen.

Den har en 5-tums (1920 x 1080px) verklighet HD-skärm med Sony Bravia Engine2, en quadcore 1,5 GHz Qualcomm Snapdradon S4 Pro-processor, Android 4.1 Jelly Bean, en 13 MP (1080p) bak och 2,2 MP främre kamera, 2330 MAH-batteri , NFC, WIFI, 16 GB intern lagring + mikro SD -spår och många andra. Den mest slående funktionen i denna smartphone är emellertid dess vatten- och dammbeständiga kvalitet.

NVIDIA TEGRA 4 fyrkärniga cortex-A15-processor:

En annan sak som CES gav oss krig införandet av ett nytt otroligt chip från Nvidia som definitivt kommer att ha en stor inverkan på mobiltelefonbranschen. Företaget avslöjade Tegra 4 fyrkärniga cortex-A15-processor som påstår sig vara världens snabbaste chip för bärbara enheter med sex gånger Tegra 3: s visuella utgång och är baserad på 28nm-processen. Tegra 4 är den första fyrkärniga processorn med cortex A15-kärnor ombord och är också kompatibel med LTE-nätverk genom ett valfritt chip. Nvidia demonstrerade hastigheten på denna processor genom att jämföra lasttiden för Nexus 10: s processor och den för Tegra 4.

NVIDIA skulle inte stanna här, det visade också det nya chipets HDR -rendering på livevideo. Chipet kan också implementera HDR i Burst -bilder med LED -blixt. Tillverkaren säger att dess nya processor är ett betydande steg mot att göra vår telefons videokamera mycket kraftfullare än DSLR.

Samsungs 8-Core Exynos 5 Octa-processor:

Medan vi pratar om processorer är det omöjligt att förbise Samsungs 8-kärniga Exynos 5 Octa-processor som verkar vara en värdig och förmodligen överträffa, motståndare till Nvidias Tegra 4-chip. Den koreanska tekniska gigantiska och världens största smarttelefontillverkare tappade just ett massivt bombskal på CES genom att tillkännage en 8-kärnig mobil processor! Samsung hävdar också att sitt nya chip är världens snabbaste. Den nya SOC går under namnet Exynos 5 Octa. Processorn bygger på 28nm -processorn och drar nytta av Arm’s Big.Little Architecture. Exynos 5 Octa kan automatiskt växla mellan prestanda och energibesparande lägen. Samsung hävdar också att den nya SOC är världens snabbaste, och det kommer att hjälpa till att uppnå en 70 procents ökning av batteritiden. Samsungs Stephen Woo sa att Exynos har ”nivån av ren processorkraft, aldrig sett förut i mobila enheter” och ”mer omfattande skador på kort, då någonsin tidigare”.

Huawei stiger upp kompis:

Kinesiska pHnull

Back to top