Så här kan du installera Kodi på Apple TV 4

Här är en steg -för -steg -tutorial om hur man kan ladda och installera Kodi på den nya Apple TV 4 på det enkla sättet. Inget jailbreak krävs för detta eftersom sideladdning av appar som detta stöds officiellt nu av Apple.

Efter utgivningen av MRMC till TVOS App Store var det praktiskt taget oundvikligt att en officiell, icke-begränsad byggnad av den otroliga och otroligt populära Kodi skulle följa och följde den verkligen. Kodi för Apple TV är inte tillgängligt direkt via TVOS App Store säkert på grund av begränsningar som Apple har påstått, men det kan dock laddas på en ansluten Apple TV 4 med Xcode.

Som utlovat när vi först tog med dig nyheten om en tidig Alpha-version av Kodi för Apple TV 4 som anländer till scenen, tar vi med dig denna steg-för-steg-guide om hur man kan sideladda Kodi 17 Krypton på fjärde generationen Apple TV .

Krav:

Om din Apple TV kör TVOS 9.1 och uppåt måste du installera Xcode 7.2 eller över på Mac. Om Apple TV kör TVOS 9.0 kommer Xcode 7.1 att göra jobbet. Vi rekommenderar att du uppdaterar till den senaste versionen av TVOS, till exempel TVOS 10+, samt att använda den senaste versionen av Xcode.

Xcode är gratis och kan laddas ner från Mac App Store här.

IOS App Signer -verktyget för Mac som kan laddas ner härifrån. Om App Signer ber dig om en uppdatering i appen, uppdatera den till det senaste.

Den senaste Kodi -deb -filen för TVOS som kan laddas ner härifrån.

Ett helt gratis men aktivt Apple -utvecklarkonto. Om du inte har en kan du skapa en enkelt för helt gratis på Developer.apple.com. Appar som är sidbelastade med helt gratis konton kommer bara att vara sju dagar, varefter de måste undertecknas igen och laddas om igen. Fullt utvecklarkonto, som kostar $ 99, gör det möjligt för dig att skriva och sidoladda appar i upp till ett år.

En USB-C till USB-A-kabel. Vi rekommenderar att du får den här från Amazon här som vi har utvärderat och kan bekräfta att den fungerar med Apple TV 4.

Windows -användare? Du måste installera Hackintosh från Sierra för att få Xcode och iOS App Signer Utility. Mycket mer om det här: Hur man installerar macOS Sierra Hackintosh på PC [Guide].

Hur man kan installera Kodi på Apple TV 4:

Steg 1: För att börja, anslut din Apple TV 4 till din Mac med USB-C till USB-A-kabel.

Steg 2: Starta sedan Xcode på din Mac och välj Skapa ett nytt Xcode -projekt från huvudskärmen för Xcode. Se till att TVOS> -applikationen väljs i den vänstra menyn, följt av att välja enstaka applikationer och sedan klicka på Nästa.

Steg 3: Ge projektet ett produktnamn och organisationsnamn du väljer i relevanta fält och se till att du också har en distinkt paketidentifierare. Bunt identifierare tenderar att ta ett omvänd domänstilnamn. Som ett exempel använder vi com.genetix.kodiappletv här. När all information har angetts klickar du på Nästa för att fortsätta och spara projektet till en bekant plats när du uppmanas.

Steg 4: Det första du kommer att märka i det huvudsakliga Xcode -gränssnittet under identitetsrubriken är att det klagar över att du inte kan hitta en matchande tillhandahållande profil. Klicka på knappen Fix Problem så att Xcode löser problemet.

Steg 5: Xcode kommer nu att uppmana dig att logga in med ett Apple -ID och lösenord som är associerat med ditt utvecklarkonto. Klicka på knappen Lägg till och logga in med dina referenser. Om du uppmanas igen väljer du bara ditt Apple-ID från rullgardinsmenyn och tryck på knappen Välj för att fortsätta. XCode kommer sedan att utföra de nödvändiga åtgärderna och skapa en tillhandahållande profil.

Steg 6: Välj sedan din Apple TV från rullgardinsmenyn som finns tillsammans med ‘Spela’ och ‘Stop’ -knapparna längst upp till vänster.

Steg 7: Starta nu iOS App Signer -appen. Välj relevant signeringscertifikat. Under tillhandahållande av profil väljer du namnet på projektet du skapade i Xcode tidigare från rullgardinsmenyn i appen. Inmatningsfilen ber i huvudsak för Kodi -deb -filen så klicka på Bläddra, hitta den nedladdade Kodi -deb -filen och välj den.

Håll fältet “App Display Name” tomt om du inte vill ändra namnet på appen på TVOS -hemskärmen.

Steg 8: Klicka på Start -knappen. iOS App Signer kommer att paketera filen tillsammans med nödvändiga rättigheter och kommer att mata ut en IPA -fil när den är klar.

Steg 9: Gå tillbaka till Xcode och välj alternativen Välj enhetsmenyn.

Välj din anslutna Apple TV-enhet från listan på vänster sida och klicka på “+” -knappen i huvudgränssnittet under den installerade appens rubrik.

Steg 10: Hitta nu Kodi IPA -filen som förpackades av iOS App Signer i steg 8 och välj den. Paketet kommer nu att installeras på din Apple TV 4.

Det är allt! Du borde nu se Kodi -appikonen på din Apple TV -hemskärm.

Starta den och börja installera dina favorit Kodi-tillägg för att ta din Apple TV-upplevelse till en helt ny nivå.

Om du har fått Kodi igång på din glänsande nya Apple TV 4, dela dina tankar och åsikter mednull

Back to top