Android 4.0.3 Tryckt till AOSP, öppnar dörren till många ICS-baserade anpassade ROM: er

med Android som den fantastiska enorma påse med öppen källkod som (vanligtvis!) Att det är, vi förstod alltid att detta skulle hända, men det dock det är värt att notera ändå.

Google har nu gjort Android 4.0.3 som erbjuds som en del av Android Open Source-projektet, enligt Googles Jean-Baptiste Queru.

Från en direkt AOSP fungerar den på Galaxy Nexus (de som erbjuds med Mysid såväl som Yakju Builds), på Motorola Xoom (amerikanska varianter), liksom på Nexus S (alla varianter). Egenskapella binärer kommer snart att erbjudas för dessa prylar på den vanliga platsen.

Sanningen att de utvecklade verken på de enorma prylarna är också värda att notera, med både smartphones såväl som surfplattor som kan dra fördel av flytten för att släppa källkoden.

Släppandet av Android 4.0.3-källkoden innebär att designers såväl som allmänna kodskrivningstyper nu kan ställa in om att bygga anpassade ROM-filer baserat på den senaste versionen av Googles mobiloperativsystem. Det är en ganska enorm sak om du väntar på att CyanogenMod för att ge dig en metod av de ofta föraktade skinnen som bärare såväl som gadgettillverkare insisterar på att bidra till Android.

Android 4.0.3 är den senaste av Googles senaste såväl som största utgåvan av Android, Ice Cream Sandwich. Genom att samla både surfplattan såväl som smarttelefonversioner av Android till en utgåva ses Ice Cream Sandwich som en möjlighet för Googles Android att verkligen kämpa med Apples iOS i de enskilda gränssnittsinsatserna. Fram till nu har Android betraktats som det geekier valet för de två, med det enskilda gränssnittet samt erfarenhet som saknar en specifik finhet. Google verkar ha lyckats förändra det med Ice Cream Sandwich.

Nu väntar vi såväl som att se vad de oberoende ersättningsmässiga ROM -skaparna gör av denna senaste utveckling av Glass Sandwich, med sina ROM: er som ger människor ett val ovan och utöver att deras transportörer eller tillverkare är villiga att erbjuda.

Uppenbarligen kommer Googles fans att peka på lanseringen av denna källkod när de förlöjligar Apple för dess vägran att göra detsamma. Kriget mellan de öppna källkodens förespråkare såväl som Apple kommer bara inte att försvinna, liksom inte förväntar sig någon typ av tid snart.

Du kanske också vill inspektera:

Ladda ner samt ställa in Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich Official Update on Nexus S [How to Tutorial]

Du kan följa oss på Twitter, lägga till oss i din cirkel på Google+ eller gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om allt det senaste från Microsoft, Google, Apple och webben.

Back to top