En student vid George Mason University i USA tjänar 50 000 dollar per år av jailbreaking iPhones

, även om det inte är mycket enklare än 30 eller 40 -stegsprocesserna i går, jailbreaking är fortfarande lite skrämmande för lekmannen. Med så massor av olika verktyg, för olika operativsystem och baserat på olika versioner av iOS, kan jailbreak-scenen vara ett veritabelt minfält för människor som inte är särskilt tekniska kunniga. Det är här högskolestudenten Kevin Lee kommer in.

För närvarande vid George Mason University i USA använder Lee jailbreaking och låser upp som de tjänster han levererar och till och med har en annons på Craigslist som beskriver sina avgifter. Lee räknar med att han slår ut mellan 30 och 40 jailbreaks i veckan, och att han krattar i en inte hänsynslös $ 50 000 per år från företaget.

I en intervju med The Washington Post berättar Kevin Lee om sina exploater (förlåt ordalaget), även om han inte ger några mycket fler intervjuer och hans craigslist -annons körs inte längre. Kalla fötter kanske?

Medan jailbreaking är lagligt i USA, tar Apple fortfarande en mycket svag syn på praxis – att skryta av att tjäna stora summor pengar från att hacka sitt operativsystem kommer verkligen inte att behaga dem. Kom att tänka på det som folket bakom jailbreak inte kommer att bli för chuffade heller, med dev -teamet som redan är sång mot andra som tar ut pengar för jailbreaks.

(via: IDB)

Du kan följa oss på Twitter eller gå med i vår Facebook -fan för att hålla dig uppdaterad om alla nuvarande från Microsoft, Google och Apple.

Back to top