Apple är nu det mest värdefulla företaget någonsin på 622 miljarder dollar

Det skulle kräva en modig man att försöka försöka förutsäga när Apples lager kommer att sluta stiga och så småningom hitta sin gräns. Aktiekursen har fortsatt att stiga och stiga under de senaste månaderna och de intensiva spekulationerna kring den nya iPhone och alla andra möjliga hårdvaruutgivningar nästa månad har uppenbarligen spelat sin roll med aktiekursen stigande med totalt 8 procent hittills denna månad, med 2,3 procent ökar idag ensam i eftermiddagshandel.

Dagens ökning med 2,3 procent ökade priset till 662,73 dollar per aktie, vilket i sig inte verkligen verkar så att det är vanligt men historien är verkligen i milstolpen att ökningen tog företaget förbi snarare än den minimala ökningen själv. Ökningen såg Apples marknadsvärde öka till 620 miljarder dollar för att bli det mest värdefulla företaget genom tiderna, en rekord som vi skulle tänka på kommer inte att sitta bra med Microsoft med tanke på att det är deras milstolpe som de har överträffat.

Redan 1999, på höjden av deras framgång, hade Redmond -baserade Microsoft ett marknadsvärde på 619,00 miljarder dollar, men som det har påpekats att när inflationen beaktas skulle det ungefär att sitta på cirka 840 miljarder dollar. Det är egentligen inte någon fantastisk överraskning att Apples lager stiger just nu eftersom företaget är omgiven av enastående nivåer av intresse i deras nästa generations iPhone som kommer att tillkännages på mindre än fyra veckor. Historien har visat oss att företagets aktie alltid utmärker sig när det är omgivet av denna typ av spekulation.

När den slutliga utrullningen av den nya iPhone inträffar i slutet av september föreslår analytiker att det finns ett antal saker som kan påverka företagets aktiekur Nya enheter som Apple presenterar oss för nästa månad. Tyvärr för Apple har de blivit bländade av problem med leveranskedjan tidigare och hoppas att detta inte inträffar igen den här gången. Det kan vara goda nyheter för Apple att de har blivit det mest värdefulla företaget någonsin, men låt oss hoppas att pressmeddelandet nästa månad är goda nyheter för konsumenterna med introduktionen av en del av världen hårdvara.

(Källa: MacRumors)

Du kan följa oss på Twitter, lägga till oss i din cirkel på Google+ eller gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om allt det senaste från Microsoft, Google, Apple och webben.

Back to top