Apple som vill dike LCD-skärmar för OLED i Future iPhones

Apple, som alla mobiltillverkare, söker alltid nya sätt att förbättra sitt sortiment av produkter och av dess expansiva line-up förblir iPhone samlingspunkten. Trots en radikal omdesign som är allierad till några större förbättringar under huven med iPhone 6 ser företaget redan framåt till vad som är nytt, och där Mac -tillverkaren har fastnat troget med LCD -IPS -skärmar – trots marknadstrenden att använda varianter av OLED – Det verkar nu som om Apple är redo att hoppa.

Om det finns ett drag som Apple är känt för, går det tillbaka från nya tekniker och låter rivaler anta tidigt. Denna taktik har i huvudsak tillåtit Tim Cooks företag att lära sig av andras misstag, och när nämnda funktioner äntligen gjorde snittet, tenderade de att vara mer förfinade och användarvänliga.

Det var faktiskt inte förrän 2012: s iPhone 5 att företagets berömda handenhet äntligen såg 4G LTE, och med iPhone 6 och 6 plus för några månader tillbaka fördes NFC .

En bländande skillnad mellan iOS -enheter och resten av marknaden är att de använder IPS LCD -skärmar i motsats till den mer nya OLED, och medan de senare erbjuder många fördelar, har det också begränsningar som kan förklara varför Apple ännu inte har bita kulan .

Enligt GFORGAMES diskuteras Apple med Foxconn, dess huvudmonterare, för att diskutera massproduktion av OLED -skärmar som skulle börja från nästa år. Vi vet redan att Apple Watch kommer att innehålla en OLED-skärm, om än en liten, och med Foxconn som sägs samarbeta med Innolux, ett företag som specialiserat sig på beröringsbaserade paneler, verkar det troligt att iPhone kunde gå med i festen så snart som 2016.

Foxconn har just säkerställt en ny visningsfabrik, som tydligen kommer att vara dedikerad till att bygga de nya OLED -panelerna i en exklusiv kapacitet, och eftersom Apple redan har lagt grunden med sina smartwatch -ansträngningar, är vi benägna att tro att det finns några Sanningen i denna nya rapport.

Om det är intresserat finns det gott om information på webben om hur OLED väger upp mot LCD, men varnas, en del av det är ganska anekdotiskt att säga minst. Att hålla fast vid fakta kommer OLED dock att göra det möjligt för Apple att producera tunnare, mer effekteffektiva skärmar som erbjuder bättre färgåtergivning, och det är troligt att årets iOS-enhetsuppgraderingar kan vara de sista som erbjuder den nuvarande LCD-tekniken.

Tankar?

(via: GFORGAMES)

Du kan följa oss på Twitter, lägga till oss i din cirkel på Google+ eller gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om allt det senaste från Microsoft, Google, Apple och webben.

Back to top