3 saker som gör Oxygenos bättre än lager Android

Vilket operativsystem tror du kommer att ersätta om vi jämför OnePlus ‘Oxygenos vs Stock Android? Jag äger två telefoner, en med OOS och den andra med lager Android. Efter att ha haft erfarenhet av båda under ganska lång tid tror jag att design och användargränssnitt, anpassningsbarhet och tilläggsfunktioner gör OxygenOS bättre än Stock Android.

Iteration efter iteration har Android således sett 15 stora uppdateringar under 11 år, och på sin 16: e känner vi fortfarande att Google har en skicklighet för att göra lite mindre än de kan. Googles lager Android har alltid varit allas bästa rekommendation när en glömsk användare vill byta från iOS, eller andra rivaliserande operativsystem (Symbian, lol?). Men år efter år har det alltid varit samma brist på funktioner som människor kallar som ”lager”.

För att lösa det här problemet har olika tillverkare haft sin tid att göra och distribuera sina egna skräddarsydda överlägg ovanpå Android, uppblåst dem med funktioner, några användbara, andra inte. Som Android -användare själv har jag använt och bevittnat olika smaker från olika tillverkare, allt från Samsungs Oneui, Googles AOSP, HTC: s känsla och nu OnePlus ‘Oxygenos – som jag tycker är en målvakt. Låt oss kolla in tre skäl till varför Oxygenos helt enkelt är anmärkningsvärt för att lagra Android.

Hur är Oxygenos bättre än lager Android?

Här är de tre sakerna som gör Oxygenos bättre än Googles lager Android.

1. Design och UI

Måste läsas
Ökar sänkande skärmupplösning batteritiden?

Oxygenos har kommit långt när det gäller dess användargränssnitt och design. Börjar från rötterna till en nästan lagerutseende, till nu – sin egen signaturöverlägg ovanpå Android. Många av de gånger detta ses som ett negativt, många gillar att lämna lager Android vara. Men allt som har förändrats i syreos är till det bättre. Meddelandepanelen sträckas ut dessutom för att underlätta nåbarhet. De snabba inställningarna har fortfarande inställningsikonen i en enda svep, snarare än den dubbla svep som Google har lagt till nyligen. Hela Recents -skärmen är bara mycket genomtänkt än Googles. Det finns en tydlig alla -knapp som är idealisk i skärmens nedre mitt, vilket är mycket mer meningsfullt än att kasta ut den längst ner till alla appar.

Oxygenos fixar inte bara de teeny-små problemen som Android har tittat över, utan det följer också en allmän designspår. Alla de inbyggda apparna har samma stora djärva textdesign, med färgglada vektorer överallt. Det här är säkert en avvikelse från Stock Android, men att använda en OnePlus -enhet känns mycket mer integrerad av sig själv än någon annan Android -telefon som jag någonsin har använt. Hela användargränssnittet är rundat, och totalt sett verkar allt väl polerat.

2. Anpassningsbarhet

Det är ett känt faktum att Stock Android använder absolut noll anpassning ur lådan, och det är där ett skräddarsydd operativsystem som syre drar långt framåt-och med rätta. Allt du ser i Oxygenos har en annan stil du kan göra med. Gillar du inte ikonerna? byt dem! Är färgprofilen för mättad för dina ögon? ändra det! Gillar du inte vad dina navigationsknappar gör när du trycker på? vänja dem! Jag kunde fortsätta med alla de små saker som Oxygenos gör för att erbjuda sina användare ren anpassning av saker som betyder mest.

Det finns ett helt temalternativ där ute i visningsinställningarna, där användare kan byta till ett verkligt systemomfattande mörkt läge (AMOLED Black) och välja någon av de 16 miljoner tillgängliga accentfärger, som också är systemomfattande. I teorin kan din OnePlus -enhet vara den enda med det vissa enhetstema du har. Som tidigare nämnts kan du välja ett gäng sätt att navigera om UI, inklusive OnePlus: s eget gestnavigeringssystem, Googles Pill Navigation Bar och Standard Back, Home and Recents -knapparna. Det finns gester utanför skärmen som ärligt gör det svårt för någon att byta från OnePlus, bara för att det är så användbart.

Måste läsas
Stäng av utvecklaralternativ på Android -enheter

3. Funktionstillägg

Medan Oxygenos gör ett bra jobb med att upprätthålla en nära lagerupplevelse, utan snygga animationer, dialogrutor eller bloatware i allmänhet, är det inte blyg av att använda några av de mycket mer fördelaktiga funktionerna som tillägg till sina användare . Stock Android avlägsnas av eventuella extra funktioner, du kan inte ens ta en utökad skärmdump ur lådan. Oxygenos löser sådana problem och har kastat in ganska uppsättningen funktioner som den tror att dess användare skulle älska – och de har rätt.

Mina bästa favoritfunktioner i OxygenOS skulle vara spelläget, som växlar sig automatiskt när du startar ett spel och rensar din RAM, slutar eventuella processer, inaktiverar kapacitiva nycklar, stoppar aviseringar från att visa ovanpå skärmen och prioriterar din Anslutning för att leverera den bästa ping i spelet. Uppenbarligen är var och en av dessa alternativ anpassningsbara, och du kan verkligen göra ennull

Back to top