Mark Zuckerbergs syskon Randi Zuckerberg slutar Facebook för att börja sitt eget Web 2.0 -företag [avgångsbrev]

På onsdagen gick Randi Zuckerberg, Mark Zuckerbergs syster, ner från Facebook för att starta sitt eget Web 2.0 -företag. Medan både henne såväl som verksamheten är i bra termer med varandra, kom denna nyhet som en chock för många förutsatt att Randi hade varit med Facebook i 6 år.

Randi, som just har avgått från inställningen av reklamdirektör på Facebook, lämnade in ett avgångsbrev som säger tack till Facebook för allt det har gett henne. Hon förklarar också att hennes karriär bara är början:

Vi har gjort otroliga framsteg, men det finns fortfarande mycket att göra såväl som andra metoder som jag kan påverka förändringar. Nu är den perfekta tiden för mig att flytta utanför Facebook för att utveckla ett företag med fokus på de intressanta mönstren som pågår i medieindustrin.

Även om hennes uttalande inte avslöjar mycket, utsågs det snart att verksamheten kommer att utses till RTOZ Media och kommer att fokusera på att hjälpa till att hjälpa andra företag att ta steget i det sociala nätverksåldern, ungefär som ett rådande företag. Även om vi inte förstår exakt vilken typ av tjänster som den nya verksamheten kommer att erbjuda, kommer det troligtvis att hjälpa äldre såväl som långsammare affärsmarknad till en ny publik på sociala nätverk, precis som de så kallade “sociala nätverksexperter” . Randi Zuckerbergs beprövade erfarenhet som reklamchef på Facebook kommer definitivt att vara tvingande för alla typer av företag som krav på att anställa detta företag.

Som Master Bee of Advertising på Facebook övervakade Randi företagets individuella interaktionsstrategi under hela dess tillväxt och evolution. Hon är mest förstått för att etablera Facebook Live, en realtid Facebook-tema online-show med Facebook-relaterade ämnen såväl som webbseminarier, som hjälpte hennes land vid en Emmy-nominering i klassificeringen av online-täckning. Förutsatt att tjänsten kommer att fortsätta trots hennes avgång.

Även om Randis syskon inte kommenterade flytten, gav Facebook ett kort uttalande som säger tack till henne för allt arbete på företaget:

Vi kan verifiera att Randi har beslutat att lämna Facebook för att börja sitt eget företag. Vi är alla tacksamma för hennes viktiga tjänst.

Randi kommer definitivt att lyckas oavsett vad hon bestämmer sig för att göra, förutsatt att hennes otroliga referenser. Detta kommer definitivt inte att vara det sista vi kommer att höra från henne när hon utvecklar upp sitt nya företag. Som en otroligt högutbildad reklamstrateg var detta dock ingenting förväntat.

Randi Zuckerberg Letter 8.3.11

(via Allthingsd)

Du kan följa oss på Twitter eller gå med i vår Facebook -fan för att hålla dig uppdaterad om allt det senaste från Microsoft, Google samt Apple.

Back to top