Instant Message Pals med iOS Game Center, Facebook och Jabme

När Apple lanserade Game Center i iOS 4, var ett av de många argument som lagts rättvist och kvadratiskt vid sina fötter dess allvarliga brist på något slags meddelandesystem. När du tittar på liknande tjänster på andra plattformar som PSN, Xbox Live eller Steam ser du att det är integrerat att skicka meddelanden mellan spelare. Apple saknade det, helt.

Vi på Redmond Pie har gillat om ämnet under en tid nu, och åtminstone ett av teamet var tyst hoppfull att Apple skulle se felet i deras vägar och lägga till en sådan funktionalitet till Game Center i iOS 5. De gjorde det inte, Och vi väntar fortfarande.

En oberoende utvecklare har tagit saker i sina egna händer, även om vi inte är helt säkra på att det här är vad vi hade i åtanke!

Kommer från Xvision är Jabme ett intressant tag på problemet med att fylla klyftan för snabbmeddelanden som lämnats av Apples motvilja mot att fylla det själva. Även om det erbjuder ett sätt att skicka meddelanden till och mellan Facebook- och Game Center -vänner, har det fortfarande en viss spelvinkel.

Jabbing en kompis kan också åtföljas av ett ljud och “stab -action” som kommer att spåras i en topplista. Ju mycket mer du jabfolk, desto mer troligt är du att nå toppen av nämnda topplista. Det är ett intressant tag på den gamla meddelandeformeln, och om du är i den typen av sociala spel är vi säkra på att du också kommer att gilla det här.

Starta ett jabkrig! Få det högsta antalet jabs och lägg ditt namn på topplistan. Klättra upp i rang och tjäna ditt Warmonger Achievement -märke. Spela mot dina kamrater och världen.

Som är fallet med alla andra iOS -SMS -ersättare använder Jabme push -aviseringar för att skicka och ta emot meddelanden, vilket innebär att du kan stöta på ditt hjärtas innehåll utan att behöva oroa sig för kostnaden. Du vill inte att pengar ska komma i vägen för att toppa den topplistan nu, eller hur?

JABME är helt gratis att ladda ner från App Store bäst nu, med ytterligare åtgärder som är låst upp genom $ 0,99 In-App-inköp.

Kolla in vårt iPhone Apps Gallery och iPad Apps Gallery för att utforska mycket fler appar för din iPhone, iPad och iPod Touch.

Du kan följa oss på Twitter, lägga till oss i din cirkel på Google+ eller gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om alla de senaste från Microsoft, Google, Apple och webben.

Back to top