Meizu M1 Note Phablet har en otrevlig likhet med iPhone 5C [Bilder]

I sitt bud att ta på sig Xiaomi som den bästa varumärkesutmanaren, Meizu tappar ut nya Android -smartphones, med den senaste är M1 Note Phablet, Och det ser mycket ut som iPhone 5C. Mycket!

Meizu M1 är utvecklad med ett unibody polykarbonatchassi tillgängligt i godisklädda färger som är oerhört lik iPhone 5C. En nära inspektion kommer dock att avslöja att kurvorna och kanterna inte är något som 5C, men återigen talar volymknapparna Apple Design Language.

På hårdvarufronten är här nedbrytningen; Enheten som är inriktad på den kinesiska marknaden främst är bäst där uppe med några av de bästa smartphones. Packa en 64-bitars MediaTek Octa-Core CPU klockad på 1,6 GHz, M1-anteckningen bär en 1080p 5,5-tums skärm, 2 GB RAM och en Samsung som erbjuds 13-megapixel-videokameramodul för den bakre skytten, med en dubbelton LED -blixt. Den framåtvända videokameran är en vidvinkel 5-megapixel-enhet, och batteriet är en handfull 3,140mAh.

M1 -anteckningen kör Meizus egen Fyme 4.1 OS, en mycket anpassad ROM baserad på Android 4.4.4 KitKat. Enheten med sin färgglada attityd är vilseledande för sina kraftfulla specifikationer, och det är inte allt; Telefonen har en mycket låg prisetikett på $ 160 för 16 GB -versionen och $ 190 för 32 GB.

Meizu M1-anteckningen är praktiskt taget en riktig smartphone-bang-for-the-buck, trots att de saknade funktioner som fingeravtrycksscannern som finns på MX4 Pro, och mycket viktigare, bristen på utbyggbar lagring med användare som fastnar med 16 GB eller 32 GB ut av lådan.

Telefonen förväntas lanseras i Kina den 30 december och Meizu accepterar redan förbeställningar för sin phablet och förväntas släppas på den västra marknaden någonstans under andra halvan av januari, såvida inte Apple väljer att ifrågasätta detta flytta.

Meizu kunde ha gjort bättre än tapeten som användes i M1 -anteckningen, vilket är exakt som den som finns på iPhone 5C.

Du kanske också vill kolla in:

Nästa kopieringsnivå: Huawei namnger sin 5,5-tums smartphone ‘6 Plus’

Du kan följa oss på Twitter, lägga till oss i din cirkel på Google+ eller gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om alla de senaste från Microsoft, Google, Apple och webben.

Back to top