7 funktioner som vi skulle vilja se i iOS 6

När iOS 5 släpptes i oktober förra året, tog det med sig en slam av funktioner stora – iCloud, Siri och iMessage mycket särskilt – och litet, till exempel Möjligheten att tilldela enskilda texttoner till kontakter för en. Och nu när månaderna flyger förbi och vi börjar tekniken släppdatumet för första beta för nästa stora version av iOS – iOS 6 – verkar nu vara den bästa tiden att skriva en lista med funktioner som jag hoppas att Apple introducerar för iOS.

Mer fördelaktig låsskärm

För närvarande, när du dubbelklappar hemknappen när du är på låsskärmen, hämtas iPod-kontroller. Det skulle vara bra om andra appar också kunde komma åt detta område, som kalender eller klocka (timer, stoppur) appar eller till och med tredjepartsappar. För appar där data kan redigeras (t.ex. kalendern) måste det krävas att du anger i ditt lösenord för att göra ändringar. Men det skulle vara bra att kunna skumma igenom data eller få åtkomst till kontrollerna för vissa appar måste du konfigurera den.

Läs kvitton per kontakt

Även om det finns avgörande kontakter och vänner som jag kan svara på så snart jag kan, finns det också den irriterande typen av texter som konsekvent kan gräva dig för ett svar. Och som de människor som ifrågasätter varför du inte har läst deras e -post minuter efter att du har skickat det kommer de att se ditt läskvitto och ifrågasätta varför du inte har svarat. Jag tror att detta kan vara ett gynnsamt inslag.

Siri Apis

Att ge användarna möjlighet att skicka kommandon till inbyggda iOS-appar med sin röst, Siri är redan ganska användbar. Men det kan vara till och med mycket mer fördelaktigt om tredjepartsutvecklare kan integrera sina appar med det. Jag skulle gärna vilja att Siri har läst ut tweets till mig, eller informera mig om projektuppgifter som kommer i Trello.

Meddelandecenter widgetar

På toppen av att göra låsskärmen mycket mer användbar skulle det också vara bra att se Apple göra vissa funktionalitetsförbättringar av meddelandescentret. Precis som du kan se, i en överblick, lager och väderinformation, skulle det vara bra om tredjepartsappar hade förmågan att erbjuda en anmälningscenterwidget också.

Förbättrad iPad multitasking

För närvarande på iPad kan du inte använda två appar sida vid sida; Du kan bara växla mellan dem. Det kan vara fördelaktigt att se multitasking implementeras bättre, kanske som det är i Windows 8 där du kan fästa en tunnelbane -app åt sidan och få den att ta upp 30% av skärmområdet.

Förnyad hemskärm

iOS: s hemskärm ser ut daterad ut nu. För närvarande ser det ganska lika ut som det gjorde i V1.0. Den behöver någon form av en visuell uppdatering.

Facebook -integration

Twitter -integration finns redan inom iOS, så varför inte lägga till Facebook -integration? Med tanke på hur hemskt Facebook för iPhone -appen är, kan det vara fördelaktigt att låta människor publicera foton och kanske till och med identifiera vänner och hantera album inom foton. App. Du kan också dra foton för kontakter som kanske inte är på Twitter; Massor av möjligheter här.

För diskussion om detta ämne: Kolla in trådarna på Facebook eller Google+.

Du kan följa oss på Twitter, lägga till oss i din cirkel på Google+ eller gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om all ström från Microsoft, Google, Apple och webben.

Back to top