Android-baserade Nokia N9 dyker upp i naturen, Nokia samt Androids glömda Lovechild? [Foton]

Nokias N9, som officiellt körs på Meego, har visats av några dagar tillbaka, om än i en något anpassad form, som kör Windows Phone 7 som redan annars förstås som “Sea Ray”. Idag får du se exakt samma smartphone som kör Android!

Medan Windows Phone 7 i slutändan kommer att vara det mobila operativsystemet bakom varje Nokia -smartphone, har Nokias VD Stephen Elop offentligt angett att den finska verksamheten tänkte på Googles Android OS innan han valde att gå med Microsofts WP7. Den taktiska alliansen mellan Nokia såväl som Microsoft avslöjades i år i februari.

Dagens “läcka” assists i att föreställa sig hur saker kan ha verkat som om Nokia valde att gå vidare med Android:

Bilderna visar en gadget som ser extremt mycket ut som den just nyligen avslöjade N9. Det ser ut att köra den senaste versionen av Android: “Gingerbread” 2.3. Det finns naturligtvis ingen metod för att säga om detta är helt legitimt eller inte, men två saker tyder på att detta bara kan vara en verklig testanordning:

För det första är personen bakom denna “läcka” kodegeas. Han var personen bakom en tidigare WP7-baserad Nokia-läcka som [visade sig vara] legit. Han var bäst första gången, så han kan bara vara bäst igen!

För det andra verkar upplösningen faktiskt inte, du vet, optimerad för displayen, den ser bara fel ut. UI -aspekterna är alla mindre än deras grundstorlek. Möjligheterna är att om målet var att göra en snabb falsk, skulle Faker inte ha gått till svårigheten att ändra storlek på allt; Din typiska Faker skulle just ha tagit en skärmdump, öppnat den på den meego-drivna N9, knäppt ett suddigt fotografi har kallat det en dag …

Här är det andra fotografiet av den gadget som jag kärleksfullt gillar att ringa Droidia:

Nokia N9 avslöjades den 21 juni. Det körs på Linux-baserade Meego OS. Från vad vi hittills har sett verkar det vara helt klart att vara en återvändsgrindad gadget som den Maemo 5-baserade Nokia N900.

Missförstå mig inte. Jag gillar verkligen N9. För att uttrycka det enkelt är det bara en underbar hårdvara. Jag har inte sett en så attraktiv stil eftersom iPhone 4! Nokias legendariska utveckling av hög kvalitet och optik är extremt mycket där, men när det återigen är det programvaran, tror jag, som kommer att begränsa N9 från att nå mainstream -framgång.

Meego kan vara kraftfull såväl som alla, men det är bara inte förberett ännu att kämpa med sådana som välkända jättar som iOS såväl som Android är. Förutom att Nokias primära fokus under de kommande åren kommer att vara Windows Phone 7, kan du vara säker på att Meego aldrig kommer att hamna som en stark konkurrent i Mobile OS -loppet.

Slutligen, innan jag avslutar det här inlägget: kom ihåg att Meego kommer att bli ett extremt hackervänligt operativsystem. Så det kan bara göra det möjligt för individer att ställa in Android på sin N9 som introducerar senare i år.

(via Engadget)

Du kan följa oss på Twitter eller gå med i vår Facebook -fan för att hålla dig uppdaterad om alla de senaste från Microsoft, Google samt Apple.

Back to top