Apples VD Tim Cook började träffa sin Samsung -motsvarighet över Patent War

Apples långvariga spott med Samsung över nästan allt de någonsin har sålt hade erbjudit månader av hemunderhållning redan. Båda företagen har sökt försäljningsförbud i sina uppdrag att störa försäljningen av nya enheter runt om i världen, och spatten visar inga tecken på ett slut när som helst snart.

En amerikansk domare vill dock flytta saker, med den amerikanska magistratsdomaren Joseph C. Spero som begär att både Apples VD och hans Samsung motsvarighet deltar i en liten chatt för att prata om den nuvarande situationen.

Medan ett frivilligt möte hade ingen av parterna verkligen mycket val i frågan. Endera sidan som visar tecken på att inte dyka upp skulle potentiellt anklagas för att vara obstruktiv, och det skulle verkligen inte boda bra för den pågående lagliga striden som fortsätter att betala mellan de två hårdvarujättarna.

Både Apple och Samsung har berättat för domstolen:

Enligt instruktionen av domstolen är Apple och Samsung båda beredda att delta i en domare för domare för domare med domare Spero som medlare. Hos Apple är verkställande direktören och generaladvokaten de lämpliga beslutsfattarna, och de kommer att representera Apple under de kommande avvecklingsdiskussionerna. I Samsung är verkställande direktören och generaladvokaten också de lämpliga beslutsfattarna, och de kommer att representera Samsung under dessa avvecklingsdiskussioner.

Båda parter kommer att ha sina juridiska representanter närvarande, så det finns fortfarande att finnas gott om legalese pågår, snarare än en chatt på låg nivå.

Apples VD Tim Cooks möte med sin Samsung-motsvarighet är långt ifrån medgrundare Steve Jobs mycket upprepade önskningar att föra krig på Android-plattformen, men även med Apples enorma krigskista, till och med företaget bakom iPhone och iPad kan inte spendera för evigt Kämpar över patent.

Även om det inte är någon garanti att någon slutsats kommer att nås till de pågående lagliga strider, borde någon möjlighet till ett verkligt resultat för situationen greppas med båda händerna. Om vi ​​blir utmattade av patenthistorier i pressen, är det en rättvis satsning att de som arbetar i de två företagen också är redo för kriget att ta slut.

Men vi vet alla hur lagliga strider och sunt förnuft inte tenderar att gå hand i hand.

(via fosspatents)

Du kanske också vill kolla in:

Samsung Mobils designchef förnekar Apples anklagelser om att kopiera sin design

Du kan följa oss på Twitter, lägga till oss i din cirkel på Google+ eller gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om alla de senaste från Microsoft, Google, Apple och webben.

Back to top