Instagram introducerar begränsningsfunktionen

på internetmobbningen har verkligen slutat bli en viktig fråga i dag, särskilt för unga tonåringar. För att motverka dessa på Internet -mobbarna och låta den yngre generationen ha en känsla av normalitet, verkar Instagram ha skärpt skruven på integriteten. Förutom nu har de introducerat en ny funktion för att ännu mer konstatera sina påståenden. Kallas Instagram Restrict Account-funktionen kommer att göra det möjligt för individer att skugga olika kränkande kommentarer såväl som konton.

Shadow-Ban “blockerar” delvis en individ eller deras material från ett på internetgemenskapen. Detta innebär bara att den begränsade kommentaren kommer att kunna se sina meddelanden (och du, med lite justering), medan ingen av de andra individerna skulle kunna se. Detta kan brus ovanligt för dig, men orsaken bakom detta är ganska enkelt. För en säkrare surfupplevelse kan du inte komma ihåg att skyddas på Internet -integriteten med dessa webbläsare för Android.

Instagrams nya begränsningskonto

Om du är ovillig att rapportera eller blockera en person från ditt konto, kommer Instagrams begränsningskonto att vara tillgänglig i praktiskt. När den är aktiverad kommer den begränsade individen fortfarande att kunna kommentera alla typer av dina meddelanden men bara du såväl som kommentaren kan se dem. Ursprungligen kommer det att döljas också för dig. För att se sådana kommentarer måste du trycka på se kommentarer. Detta skulle göra det möjligt för dig att hålla en flik på deras aktiviteter på din publicera såväl som slags kommentarer som han eller hon gör. Om det anses vara lämpligt, kan du också låta kommentarerna vara synliga för allmänheten, eller kan helt ta bort den.

Dessutom, om en begränsad person skickar dig en DM (direkt meddelande), kommer det omedelbart att skickas över till avsnittet Meddelandebegäran. Du skulle inte meddelas om de skickar ett meddelande till dig. Den begränsade individen kommer också att ha något tips om/när du har sett deras meddelanden eller om du är på internet eller inte. Alla sådana personliga inställningar kommer att döljas för dem.

För att skydda data såväl som annat material på din enhet, tänk på att läsa vår korta artikel och diskutera varför du kräver en lösenordshanterare på din Android -smartphone.

Hur man begränsar alla typer av användare

För att begränsa ett Instagram -konto finns det tre olika metoder. Antingen lämnade svep på sina kommentarer, från dina sekretessinställningar eller direkt genom att gå till sina konton. De två senare förklaras nedan.

1. Begränsa ett konto från sekretessinställningar

Öppna Instagram såväl som tryck på din profilavsnitt (det sista valet av bottenfältet).

Tryck nu på menyikonen (de tre horisontella staplade linjerna) som ligger längst upp till höger.

Välj inställningsval som finns i botten.

Tryck på Privacy samt välj de begränsade konton Valanslutningar.

På nästa skärm kommer den att diskutera lite om den här funktionen. Knacka bara på Fortsätt.

Därefter upptäck det konto som du önskar att begränsa med hjälp av bläddringsfältet samt knacka på begränsning. Det är allt. Du har effektivt begränsat ett Instagram -konto. Det finns ytterligare en metod för att göra samma sak. följer nedanstående instruktioner.

2. Begränsa genom att gå till sina konton

På Instagram -appen, bläddra för den person du önskar att begränsa. Du kan ta hjälp av den bläddrande funktionen som finns bredvid House -knappen.

Öppna deras konto samt tryck på tre vertikala prickar närvarande längst upp till höger.

Välj val av begränsning från listan.

Du får nu en bekräftelsedialog. Tryck på Restrict -kontot för att verifiera ditt val.

Så det var de olika teknikerna för att använda Instagrams nya begränsningskonto. Men om du vill obegränsas ett konto, bara följa alla steg på exakt samma sätt, såväl som i det sista steget, måste du välja det obegränsade alternativet istället för att begränsa.

Avslutningsvis tror vi verkligen på detta som en välkommen omlokalisering från Instagram. Det bevisar att de verkligen bryr sig om användarens integritet och säkerhet snarare än att bara tjäna pengar på deras app. Vad är ditt tillstånd om detta? Ska du använda den här funktionen eller så väljer du istället att helt blockera individen såväl som deras tillhörande konto. Låt oss förstå dina åsikter i kommentarerna nedan. Innan du lämnar föreslår jag emellertid extremt att läsa vår tutorial om att möjliggöra mörkt läge på Instagram.

Läs nästa: 5 nya Instagram-förslag samt mindre kända funktioner

Källa: Instagram

Back to top