Apple Beats Xiaomi till slut som den bästa smarttelefontillverkaren i Kina; Samsung på tredje plats

I en brådska av prestation att många analytiker hade förutspått länge nu har Apple stigit till toppen i Kina som den ledande smarttelefonförsäljaren på Gargantuan -marknaden.

IPhone 6 såväl som iPhone 6 Plus hade redan satt tonen för Apples ökning av marknadsandelen i smarttelefonavsnittet när den släpptes, liksom med att verksamheten hade varit den tredje största säljaren av mobiltelefoner i Kina bara en Några veckor efter utgivningen bör ökningen till toppen inte vara så överraskande.

Canalys, företaget som genomförde forskningen, lade in att försäljningen av iPhone 6 såväl som iPhone 6 Plus i Kina under det fjärde kvartalet var den huvudsakliga aspekten som möjliggjorde Mac Maker’s ökning som den bästa smarttelefonleverantören i landet. Canalys fortsätter med att föreslå att denna prestation är extraordinär förutsatt exakt hur den typiska försäljningskostnaden för iPhone 6 ungefär fördubblar den för sina konkurrenter i landet.

Rapporten föreslår att som Apple hade planerat är verksamheten snabbt att få mycket mer dragkraft på de andra marknaderna än bara USA såväl som Europa, där Kina är den största blivande zonen för inte bara iPhone -försäljning, men andra Apple -produkter som väl. För att citera Canalys, “Apple har vänt borden på dem på sin husmarknad. Verksamheten rider slutligen på den stora skärmen såväl som LTE-mönster i Kina, som har varit avgörande för dess framgång, tillsammans med en välinförd introduktion också som en nedslagning på grå export av sina produkter från Hong Kong. ”

Tim Cook har redan gått på rekord för att specificera att Kina är den största marknaden för Apple – något som var ganska uppenbart i gårdagens inkomster – där verksamheten redan har börjat öppna extra Apple -butiker för att bredda sin existens i landet på 1,3 miljarder . Enligt Canalys var de fyra bästa leverantörerna i Kina under fjärde kvartalet – enligt antalet levererade enheter – Apple, Xiaomi, Samsung samt Huawei.

Det är fascinerande att notera att Xiaomi, en fyra år gammal start hade ledat försäljningen i Kina nyligen, med prylar som erbjuder avancerade specifikationer dock på en bråkdel av kostnaden för premiumenheterna. Apples ökning av landet fortsätter dock med att föreslå att den ökade kostnaden för iPhone verkar väl värt premiumgadgeten för den kinesiska konsumenten.

(Via: BusinessInsider)

Du kan följa oss på Twitter, lägga till oss i din cirkel på Google+ eller gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om alla aktuella från Microsoft, Google, Apple och webben.

Back to top