Debug av din Android som ett proffs med Logcat -verktyget

som producerar en ny sak är alltid tufft såväl som vanligtvis behöver massor av spår för att det ska kunna slutföras. Vi kräver att utarbeta felen i den etablerade vägen samt försöka minimera dem i nästa iteration. Till skillnad från kompilatorer som Java såväl som .NET, kan Android -felsökningen inte tas ut från runtime -konsolen. Så vi använder ett ADB -verktyg som kallas Logcat som visar felen i programmet eller under start, men det innehåller normalt en klump data som är svår att bearbeta.

Tack vare Fuzzymeep två av XDA, för att producera ett grundläggande men ändå kraftfullt verktyg för att ta logcat av Android -gadgeten som förenklar felsökningsprocessen. Verktyget separerar loggarna enligt deras kategorier, så att du kan få alla felloggar i en data såväl som alla varningsloggar i en data såväl som så vidare. Exakt samma sak kan göras med hjälp av ADB -verktyget innehåller också få kommandon såväl som mycket tålamod medan detta verktyg upphäver dem.

Logcat-verktyget är grundläggande att använda, allt du kräver att göra är att ladda ner (länk nedan) samt köra verktyget genom att dubbelklicka på det. Verktyget verkar likna skärmdumpen nedan med en hel del val som normalt skrämmer de människor som är nya med saker som detta. Men hela saken är så grundläggande dock lite utarbetad för effektiv användning.

Valet av lognivå kan du ställa in valen för kommandot logcat såväl som standard är ordförd som kommer att visa hela varningen. Du kräver att du ställer in ADB -platsen för att verktyget ska fungera, använd valet 3 för att ställa in ADB -dataplatsen. När vägen är inställd måste du se exakt samma i det nuvarande inställningsutrymmet. På liknande sätt kan du ställa in loggdatamamnet såväl som andra val beroende på ditt krav. När allt är inställt, länk din gadget såväl som press går in i eller 6 för att börja spela in logcat.

Verktyget skärmar statistiken för antalet varning, fel osv … som visas på skärmdumpen nedan såväl som du får alla loggdata individuellt i en mapp. Nu kan du antingen felsöka gadgeten från dessa loggdata eller publicera dem till designerforum för att få lite hjälp.

Enkelt, eller hur? Nu kräver du inte att du fastnar när du upplever ett problem med din nya skräddarsydda ROM eller app eftersom du bara kan ta en logcat och be en designer om hjälp. Ladda ner Logcat -verktyget från länken nedan samt börja laga dina egna Android -rom och appar med hjälp av vårt enorma Android -community.

Ladda ner logcatverktyg

Lämna dina kommentarer relaterade till verktyget i kommentarerna nedan.

Källa

Back to top