3 Finaste MP3 -etikettredaktörer för Android

Om du gillar musik förstår du exakt hur dålig det känns när en ljuddata inte är korrekt taggad. Dessutom, om du har ett enormt bibliotek med musikdata såväl som alla inte är exakt taggade, uppgår det till en total katastrof. Åtminstone för mig gör det det.

Men vänta, vad är den etiketten jag talar om? Put, en MP3 -etikett eller en ID3 -etikett är informationsdata om en ljudfil. I situationen med låtar skulle det vara informationen som melodi namn, artistnamn, albumnamn osv. Det förstås också som metadata. För mig är det viktigt att varje melodi i min spellista har lämpliga metadata; När allt kommer omkring vill jag inte lyssna på AC/DC när musikspelaren bestämmer det som Metallica. Dessutom visar inte texter -appen lämpliga texter om metadata inte är korrekta.

Hur kan du anpassa en ljuddata med fel metadata? Svaret är genom att använda en etikettredigerare -app. Visst, du måste göra det en efter en för varje fil, liksom om du har en hel del av dem kommer det att ta tid. Men om du gillar din musik så mycket som jag gör min, kommer du inte att bry dig om det alls.

Det finns massor av MP3 -etikettredaktörer i Google Play Store. Så jag tar med dig tre av mina favorit -mp3 -etikettredaktörer för Android -enheter.

Missa inte: 3 helt gratis musikappar du borde säkert försöka

Automatisk etikettredaktör

Automatisk etikettredigerare, av Fillobotto, är den allra bästa Android -appen för att korrigera fel metadata för dina regionala ljudfiler.

Automatisk etikettredigerare har ett enkelt gränssnitt. När du öppnar appen ser du en lista över alla dina låtar. Knacka bara på melodin såväl som det kommer omedelbart att tona informationen såväl som albumkonst som den tror är korrekt. Om den levererar fel information (vilket är oerhört sällsynt) kan du manuellt mata in informationen. Det stöder också etikettredigering för ett totalt album.

[GooglePlay URL = “”]
Star Music Label Editor

Star Music Label Editor är en mer anmärkningsvärd MP3 -etikettredigerare. Även om det inte har uppdaterats för 2016, fungerar det bra.

Precis som Automatic Label Editor är Star Music Label Editor på samma sätt en lättanvänd app. När du öppnar appen ser du alla dina låtar i listformat. Att svepa till vänster ger dig mycket mer sorteringsval som mapp, kalender, album, artist samt genre. Du kan bara trycka på en melodi och börja redigera metadata manuellt eftersom det inte har ett automatiskt redigeringsval för metadata men det stöder automatisk albumkonsthämtning.

[GooglePlay URL = “”]
Musixmatch

Du förväntade dig inte att Musixmatch skulle vara på listan, eller hur? När allt kommer omkring är det en texter -app. Så långt jag kan komma ihåg var Musixmatch den allra första etikettredigeraren jag använde som hade automatisk information samt albumkonsthämtningsalternativ.

Måste läsa: 3 finaste helt gratis texter appar för Android

I MusixMatch kan du redigera melodininformationen utöver albumkonsten genom att tejpa de vertikala prickarna bredvid ett spår samt välja valet att redigera melodininformation.

[GooglePlay URL = “”]
Det är ganska enkelt, eller hur? Ett snyggt organiserat musikbibliotek med lämplig infoetikett samt albumkonst för att öka aptiten för att lyssna på musik.

Back to top