Facebook låter dig nu manuellt kontrollera vad du ser i News Feed först

Facebook: s fortsatta investeringar i resurser och upphandling av den bästa tekniska talangen över hela världen har antydt att det inte bara har kunnat positionera sig i framkant av sociala nätverk, men också grenar ut i andra områden genom förvärv av nystartade företag och andra företag. Som en del av den fortsatta utvecklingen i sin kärnverksamhet har den investerat ansträngningar i att förbättra ett av de viktigaste väsentliga områdena på webbplatsen – det kontinuerligt utvecklande nyhetsflödet.

Facebooks webbplats och infödda mobilappar kan packa in en mängd olika funktioner och underhållande vägar för att hålla användarnas intresse, men nyhetsflödet är, och har alltid varit det område där allt händer. I själva verket är nyhetsflödet så grundläggande för vad Facebook handlar om att det faktiskt kan spela en kritisk roll under hur lång tid som användare faktiskt kan spendera bläddrar genom webbplatsen eller apparna. Företaget har tillbringat mycket tid tidigare för att försöka göra sitt nyhetsflöde mycket mer relevant för individer med olika algoritmer som automatiskt visade vad den tyckte var relevant för användare. Problemet med denna metod var att den inte var särskilt korrekt, vilket resulterade i att många användare aldrig fick se vad som faktiskt var viktigt för dem. Men nu, förutom de automatiserade algoritmerna, introducerar Facebook manuell kontroll för användare där de kan välja att ta med innehåll som är mycket mer meningsfullt för framkant.

Från och med iOS -appen från idag finns det en ny uppsättning kontroller gömda bort under fliken mycket mer i ett avsnitt som kallas “nyhetsflödesinställningar.” De nyligen implementerade inställningarna gör det i huvudsak mycket enklare att ta med relevant innehåll från vännerna, Sidor och grupper du väljer till toppen av högen i ditt nyhetsflöde oavsett vad som också förvisar innehållet från de människor och sidor som du inte bryr dig om längre.

De tre väsentliga funktionerna i denna nya uppdatering, som framhävs av Facebook, är:

Välj vänner och sidor att se först

Hitta nya sidor att ansluta till

Välj vilka vänner och sidor som ska följas eller följa upp

Den första är ganska lätt att förstå, helt enkelt starta nyhetsflödesinställningarna i Facebook -appen under fliken “More” och sedan trycka på “Prioritera vem du ska se först.” Härifrån kan du helt enkelt trycka på användarens profilbild eller Välj en Facebook -sida, och när du öppnar Facebook -appen nästa gång kommer den först att visa dig uppdateringarna från dina valda användare och sidor fram och mitt i nyhetsflödet.

Genom att trycka på avsnittet “Upptäck nya sidor” kommer du att ta dig till ett område fyllt med rekommenderade sidor som du borde följa på Facebook. Dessa förslag är helt baserade på de sidor du redan har gillat.

De återstående två avsnitten är självförklarande-“följer upp människor för att dölja sina inlägg” och “återansluta med människor du följer.” Om du någonsin har en förändring av sinnet vem du ska följa eller följa upp, så är dessa två avsnitt där du behöver vara .

De senaste ändringarna finns tillgängliga nu från den mycket mer fliken i iOS -appen. Ändringar av den huvudsakliga webbversionen och Android -appen följer snart.

Var noga med att kolla in vårt iPhone Apps Gallery och iPad Apps Gallery för att utforska mycket fler appar för din iPhone och iPad.

Du kan följa oss på Twitter, lägga till oss i din cirkel på Google+ eller gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om alla de senaste från Microsoft, Google, Apple och webben.

Back to top